Oplever du stress, angst eller følelsesmæssige blokeringer fra tidlige oplevelser? Traumeterapi hjælper med at bearbejde dybe mønstre i nervesystemet, så du kan finde ro og balance.
Det kan være gennem spædbarnsterapi, som er en nænsom og helhedsorienteret tilgang, der sætter ord på tidlige traumer, eller via sandplaybehandling.
Uanset om du er barn, ung eller voksen, tilbydes der individuelle sessioner, hvor du trygt kan arbejde med dine oplevelser i et støttende rum.
"Kroppen husker" - Allerede tidligt i livet, kan vi opleve traumer, helt fra fostertilstand. Jeg arbejder med de traumer der pådrages barnet tidligt i livet, i vores før-sproglige periode 0-3 års alderen.
Traumer tidligt i livet kan være forårsaget af f.eks.
Til behandling af de tidlige traumer benytter jeg mig af
Spædbarnsterapi, som er en psykoterapeutisk metode rettet mod traumer i de tidlige leveår.
Spædbarnsterapi går ud på at behandle tidligt opståede traumer ved hjælp af sprogets forløsende, integrerende og helende kraft, og består i at terapeuten, i et samarbejde med barnets omsorgspersoner, giver barnet sprog for den traumatiske oplevelse.
Børns traumer kan være opstået i forbindelse med adskillelse i barnets tidlige liv, (herunder også tab af følelsesmæssig kontakt), chok, tab, smerteoplevelser. Forhold der kan være opstået i forbindelse med sygdom, operationer og indlæggelser, ulykker, utrygge forhold omkring skilsmisse, overgreb og vold barnet har oplevet, omsorgssvigt og andet.
I spædbarnsterapien arbejdes også med oplevelser fra fostertilstanden og omkring fødslen.
Kendetegnet for den traumatiske oplevelse er, at den har haft en oplevelsesmæssige intensitet, som barnet ikke har kunnet kapere, og som har skubbet barnet ud det ud af dets væren i sig selv og naturlige tillidsfulde forbindelse til verden.
Uanset barnet ikke bevidst husker den traumatiske oplevelse, sætter den spor i barnets personlighedsudvikling og skaber symptomer.
Det lille barn kan blive påvirket i forhold til søvn og spisning, være uroligt og have svært ved at slappe af, trække sig fra kontakt og det kan udvikle fysiske symptomer.
Det større barn kan være aggressivt, bange, trist, uroligt, tilbagetrukket. Det kan mangle kræfter til at begive sig ud i verden, have svært ved at lære, have svært ved at knytte sig, svært ved at indgå i samvær med andre børn, og det kan reagere med psykosomatiske symptomer: ondt i maven, ondt i hovedet osv.
Den terapeutiske metode består i, at jeg som terapeut, gennem samtaler med forældre og undersøgelse af andre kilder, der kan belyse barnets situation, sætter mig ind i de for barnet belastende hændelser og den sammenhæng, hvori de har fundet sted.
Engagementet i barnets historie indbefatter også empatisk indlevelse i barnets mulige følelser i forbindelse med hændelserne.
På grundlag heraf formuleres “spædbarnsterapien”.
Spædbarnsterapien er essensen af historien om det skete og barnets mulige følelser i forbindelse med det skete, formuleret på en måde så barnet oplever sig mødt og genkendt i dets oprindelige oplevelse, - og på en måde som bekræfter barnets kræfter og ressourcer til at overkomme traumet, leve videre og udvikle sig i verden.
Det er forældrene eller barnets omsorgspersoner, der kender barnet bedst, og de er aktive deltagere i alle processer omkring spædbarnsterapien.
Terapeuten støtter også forældrene i forhold til de følelser arbejdet med spædbarnsterapien sætter i gang, og spædbarnsterapien finder først sted, når forældrene har så meget rede på deres egne følelser, at de kan rumme barnets følelser og reaktioner, og være støttende tilstede for barnet i terapien.
Spædbarnsterapi er en metode som primært anvendes i forhold til spædbørn og mindre børn, men også store børn, unge og voksne, der har brug for terapeutisk hjælp til tidlige traumer kan få stort udbytte af terapien.
Spædbarnsterapi og sandplay går ofte hånd i hånd i behandlingsforløb med traumatiserede børn.
Som et supplement til den samtalebaserede praksis, benytter jeg mig i behandling af traumer hos voksne også af en mere kropslig tilgang.
Når man som menneske udsættes for stress og/eller traumer, sætter der sig spor i kroppen som ofte opleves som en fastlåsthed, der kan være svær at komme fri af.
I Traumeorienteret Yoga (TOY) guides du tilbage til dig selv/din krop.
Det sker i et roligt og trygt flow, hvor du trænes i, at mærke… at du kan vælge, samt at stå stærkt i nuet.
TOY for traume-ramte er en veldokumenteret metode der giver dig mulighed for at lande et bedre sted i dig selv og med din krop.
TOY henvender sig til traume ramte personer med fx komplekse Traumer og/eller PTSD.
Traume opstår, når kroppen har været udsat for et kollaps eller en fastfrysning. Nervesystemet er alvorligt skadet og det er nervesystemet vi heler via traume orienteret yoga.
TOY praksissen har fokus på interoception (de indre sanser), vi undersøger og sanser vores krop indefra. TOY handler mere om indstillingen end formen på de fysiske øvelser vi laver, så man kan ikke gøre noget forkert. Vi træner i at opdage og sanse signalerne fra krop til hjerne (modsat det ofte brugte… fra hjerne til krop.
Metoden bygger på kropsterapeutiske principper udviklet af Bessel van der Kolk og David Emerson, og metoden er videnskabeligt underbygget. Et klinisk studie viser, at deltagere i et TOY-forløb oplevede en 42% forbedring i deres almentilstand sammenlignet med traditionel kognitiv terapi.
Tag det første skridt mod heling og velvære. Giv dig selv muligheden for at føle dig fri og stærk!
Min vigtigste opgave at skabe et trygt og sikkert miljø, hvor du kan udforske din krop og sind uden at føle dig presset.
En session varer 1,45 time. Sproget og guidningen er udelukkende invitationer og der er altid mulighed for at holde pauser når man har brug for det. Jeg underviser 1:1 og små hold på 3 -4 personer.
Dele af programmet forgår siddende på en stol, stående på måtte og til sidst slutter vi af med øvelser siddende og liggende på yogamåtten.
Alle kan være med uanset erfaring og fysisk form.
Modsat almindelig yoga bruges ikke berøring, røgelse, blokke, bælter eller andet ekstra udstyr. Der spilles ikke musik, men min stemme vil være et konstant og støttende holdepunkt under hele undervisningen, så ingen bliver overladt til stilheden.
Sessionerne foregår i mit lokale på Præstøvej
Hvis du har nogle spørgsmål, vil høre mere eller booke en tid.